Tarantella

Oosterbeekse internationale dansvereniging

HEERLIJK DANSEN!

Tarantella danst iedere woensdag in de Concertzaal een internationaal dansprogramma. Het leuke aan volksdansen is de diversiteit aan muziek en stijlen. Iedere dansavond maak je een reis door verschillende sferen van folklore. De grote variëteit aan passen en ritmes maakt werelddans spannend en uitdagend. Het is een sportieve oefening voor lijf en geest en zorgt daarom voor een algehele ontspanning.

De ongeveer dertig leden van Tarantella dansen stoere en snelle dansen uit de Balkan en Israël. Daarnaast is er ruimte voor sierlijke, rustige dansen uit onder andere Engeland, Armenië, Turkije en Nederland. De dansen variëren niet alleen in tempo maar ook in moeilijkheidsgraad. Er wordt gedanst in een kring, en ook in squares, rijen en paren. Het is niet nodig een eigen danspartner mee te nemen, er is altijd wel iemand voorhanden!

Werelddans is geen modeverschijnsel dat komt en gaat. Deze dansvorm heeft vaste wortels in oorspronkelijke culturen en blijft actueel. Ook de leden van Tarantella zijn trouw: wie eenmaal valt voor volksdans komt er niet makkelijk meer ‘van af’.